↗️ Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al #PNL: „ℹ️ Zilele trecute, un jurnalist l-a întrebat pe ministrul Energiei, Anton Anton, ce impact va avea plafonarea prețului la gaze din OUG 114 pentru consumatorii casnici de la 1 aprilie. Ministrul Energiei din ALDE i-a răspuns cu o nesimțire crasă, la modul ce te doare grija acum, «A venit factura?».

❗ Da, domnule Anton Anton, mi-a venit factura la gaze, factura prostiei PSD – ALDE din economie, pe care o plătim tot mai scump noi, toți românii!

ℹ️ Ca urmare a dezechilibrelor provocate de guvernarea de habarniști economici, conduși de Dragnea și Tăriceanu, inflația a luat-o razna iar factura la gaze a crescut cu 24% în această iarnă față de iarna din 2017.

Am demonstrat acest lucru, în premieră la Realitatea TV, cu facturile unei familii care a primit factura de regularizare pentru consumul de gaze din perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019.

❗ În trei luni de iarnă, această familie a consumat pentru încălzirea casei 12805 kWh pentru care a plătit un preț unitar de 0,13589 lei/kWh plus TVA, adică o factură totală de 2070 lei.

❗ La același consum, în iarna trecută, conform prețului unitar pe kWh precizat în factura similară din 2018 de 0,11172 kWh plus TVA, factura totală la gaze pentru aceeași casă ar fi fost 1700 lei, cu 370 lei mai puțin.

❗ Iar la prețul unitar de 0.10934 lei/kWh din iarna 2017, pentru același consum de gaze, factura la gaze a acestei familii pentru trei luni de iarnă ar fi fost 1670 lei, cu 400 de lei mai puțin decât în 2019.

❗ Deci, factura la gaze pentru trei luni de iarnă a crescut cu 24% de când a preluat PSD – ALDE guvernarea, ca să știți, domnule Anton Anton, care este impactul măsurilor voastre pentru consumatorii casnici de energie.

‼️ Acestea sunt #cazuriadevarate despre cum a scumpit guvernarea PSD – ALDE viața românilor în timp ce se laudă cu majorări de salarii și pensii pe hărtie care sunt mâncate iată de inflație.

Am scris, tot aici, recent, cum au crescut ratele la un credit Prima Casă cu peste 30% din ianuarie 2017 până în prezent, de la 680 lei pe lună la peste 900 lei pe lună, și exemplele de scumpiri pot continua.
#SpuneSiTu cum ți-a scumpit viața PSD-ALDE!

#FacturaPSD_ALDE

Vizionează acest clip video împreună cu prietenii tăi: https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/551843611970951/