Ludovic Orban, Preşedintele #PNL: ↗️”Votul în Comisia CONT şi în Comisia LIBE reprezintă o victorie foarte importantă pentru candidatul român la funcţia de procuror şef al Parchetului European.
↗️Felicit europarlamentarii PNL pentru munca asiduă pe care au depus-o pentru acest rezultat remarcabil.
↗️Le mulţumesc partenerilor din #PPE pentru susţinerea puternică pe care ne-au acordat-o în această competiţie acerbă, fără de care nu am fi putut câştiga.
↗️De asemenea, apreciem susţinerea venită din partea parlamentarilor europeni din alte grupuri politice.
↗️Remarc, de asemenea, prestaţia foarte convingătoare pe care a avut-o Laura Codruţa Kovesi în cadrul audierilor, deşi i s-au pus foarte multe întrebari dificile, multe dintre ele chiar de către europarlamentari români din coaliţia de guvernare.
↗️Menţionez pentru corecta informare a oamenilor că, deşi în Comisia LIBE PNL are un singur reprezentant, astăzi au fost prezenţi şi au votat pentru Laura Codruța Kövesi 5 europarlamentari PNL (care au înlocuit alţi parlamentari PPE care, practic, ne-au cedat locul): Siegfried MuresanAdina VăleanMarian-Jean Marinescu, Cristian Bușoi şi Traian Ungureanu. Contribuţia lor a fost decisivă. Gândiţi-vă că diferenţa a fost de 4 voturi.
❗️Condamn ferm atitudinea anti-românească a parlamentarilor europeni din #PSD şi #ALDE care au făcut tot posibilul să saboteze candidatura lui #Kovesi şi somez Guvernul să înceteze orice demers împotriva candidatului român.
↗️După votul din Parlamentul European va urma o negociere cu Consiliul, urmând ca, cel mai probabil să se dea un vot final în plenul Parlamentului.
↗️Competiţia continuă, rămânem mobilizaţi şi vom uza de toată influenţa noastră pentru a asigura succesul candidatului #României.”