Virgil Popescu, ministrul Economiei: ”Doamna Gabriela Firea are obligația să răspundă la o întrebare vitală: de ce plătesc bucureștenii 495,51 lei pe Gigacalorie deși, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN? Răspunsul cu siguranță va fi unul revelator!Oare nu cumva din așa zisa subvenție, pe care spune că o plătește pentru cetățenii <<din blocurile vechi de apartamente, care nu și-au permis financiar să se mute în blocuri noi sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov>>, acoperă de fapt și pierderile de pe rețeaua avariată, pe care nu a fost în stare să o modernizeze?!?
Nu este o noutate pentru nimeni că sistemul de termoficare din București, aflat în grija Primăriei Municipiului București, este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Dar primarul Capitalei, doamna Firea, în loc să prezinte soluții aruncă cu acuzații nefondate!
Ce se întâmplă cu suma de 299,51 lei?!?! Ce acoperiți de fapt cu această sumă? Cred că bucureștenii au dreptul să afle aceste informații!”