Daniel Buda, europarlamentar și președintele PNL Cluj:  ↗️ Viorica Dăncilă și Teodor Meleșcanu, corigenți la capitolul politică externă și diplomație însă premianți în a sabota România!Le solicit premierului Viorica Dăncilă și ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, să le prezinte scuze public românilor pentru modul rușinos în care România a pierdut cursa în fața Estoniei pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.
Totodată, le solicit să înceteze orice formă de a mai arunca în derizoriu relațiile diplomatice pe care țara noastră le deține, ca urmare a eforturilor depuse pe parcursul ultimilor zeci de ani.
Este din ce în ce mai evident faptul că doamna Dăncilă și domnul Meleșcanu au pus gând rău imaginii României în lume. După declarațiile iresponsabile ale doamnei premier cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, după decizia Regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea, de a-și anula vizita oficială în România, tot ca urmare a declarațiilor iresponsabile ale doamnei premier Dăncilă, iată că acum primim și nota de plată, care este una usturătoare.
România a devenit în timp un pilon important în Uniunea Europeană și în lume nu doar din punct de vedere strategic și al securității ci și din punct de vedere al deschiderii spre cooperare internațională, aspect datorat în cea mai mare măsură președintelui României, domnul Klaus Iohannis. Din păcate, prin toate acțiunile premierului Dăncilă și ale ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, România riscă să fie izolată și să fie vitregită de o serie de beneficii negociate încă de acum zeci de ani în relația cu partenerii externi.
Mai mult, prin astfel de gafe impardonabile, România riscă să piardă chiar și o serie de parteneri comerciali care în mod cert ar fi adus plus valoare financiară României.
Doamnă Dăncilă, domnule Meleșcanu, nu mai faceți țara de rușine! Pe plan intern sunteți catastrofă, pe plan extern sunteți dezastru!
Foto: Hotnews