Declarând că mută ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, fără să aibă acoperire constituțională și nici sprijinul partenerilor europeni, Viorica Dăncilă a predat americanilor o lecție simplă de politică de Teleorman.

În politica de Teleorman, este acceptat, ba chiar indicat să dai declarații în funcție de cum bate vântul, dar mai ales șoapta lui Dragnea. Tot în politica de Teleorman, interesele meschine ale unei clici corupte sunt mai importante decât interesele strategice ale țării.

După cum Viorica Dăncilă avea să afle pe calea cea grea, politica de Teleorman nu seamănă deloc cu politica externă serioasă, căci cea din urmă nu se realizează prin heirupisme, ci prin pași mărunți și minuțios planificați.

Așadar, când politica de Teleorman încearcă să-și depășească granițele și competențele, se întâmplă accidente precum cel de duminică.

Sunt convins că Viorica Dăncilă nu a înțeles adevăratele implicații ale discursului citit, evident, de pe foaie, ca să nu greșească. Dar, în cazul de față, faptul că nu înțelege nu e un factor atenunat, ba chiar unul agravant.

Sursa: https://www.facebook.com/VictorPicu.ro