Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, a primit din partea parlamentarilor din comisiile de resort 22 de voturi pentru, 29 de voturi împotrivă și o abținere. Cu toate că Violeta Alexandru a dat răspunsuri pertinente la întrebările puse, majoritatea PSD, dirijată de Lia Olguța Vasilescu, a decis să voteze împotrivă. Avizul comisiilor este consultativ.Violeta Alexandru: ”Vom elimina supra-impozitarea contractelor de muncă part-time. Nu tăiem pensii și salarii. Aș vrea să pun punct avalanșei de informații pe această temă. Sunt un om responsabil și nu fac afirmații pentru a avea un câștig politic. O spun cu toată fermitatea: oamenii trebuie să știe de la noi că ne angajăm să nu tăiem pensii și salarii.
Suntem pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul II de pensii și în general suntem pentru încurajarea oamenilor să facă economii în timpul vieții active, astfel încât să beneficieze de resursele la care au dreptul în momentul în care ies din activitate.
Vom menține punctul de pensie așa cum prevede legea, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie anul viitor. ”