Violeta Alexandru, Președinte PNL Bucuresti: Sub Gabriela Firea și PSD, Poliția Locală București riscă să devină o unealtă politică, în detrimentul siguranței cetățeanului. Duminică a fost o nouă zi de lucru pentru echipa PNL Sector 1​. Pe Calea Victoriei, de la Piața Victoriei până la Piața Revoluției, voluntarii noștri au fost din nou alături de cetățeni ca să strângă semnături pentru susținerea Președintelui Klaus Iohannis. Semnăturile sunt întotdeauna un prilej de dialog cu bucureștenii, de a întelege nevoile și nemulțumirile lor și de a găsi împreună soluții pentru orașul nostru.Toate au decurs bine până în momentul în care a apărut Poliția Locală, care le-a cerut imperativ colegilor mei să părăsească zona, fără niciun motiv și cel mai grav, fără să se legitimeze. Cunoscându-și drpeturile colegii mei nu s-au lăsat intimidați.

Fără succes, Polițiștii Locali au revenit împreună cu șeful dispozitivului, care insistat ca voluntarii PNL să plece pentru că pe Calea Victoriei ar fi în desfășurare un eveniment PRIVAT.

Afară de a fi o minciună evidentă, un astfel de comportament al unei instituții publice este un abuz inadmisibil. Am solicitat explicații de urgență din partea Poliției Locale pentru acest incident.

Oricât ar dori Gabrielei Firea/PSD să ia întreg Bucureștiul pe persoană fizică, Companiile Municipale, oricum înființate ilegal, nu pot organiza pe bani publici, evenimente “private” la care să restricționeze accesul cetățenilor pe criterii subiective sau politice, și Poliția Locală nu poate să fie folosită ca unealtă pentru șicane politice.

Într-o Românie Normală, Poliția Locală ar lucra petru cetățeni, nu împotriva lor, Companiile Municipale ar funcționa legal și evenimentele din bani publici nu ar fi niciodată transformate în joaca privată a unora sau altora care se cred stăpâni peste oraș. Bucureștiul trebuie să fie al bucureștenilor!

#FaraAbuzuri #BucureștiPentruBucureșteni
#PNLBucurești #PentruoRomânieNormală