După 3 ani de mandat fără nici o strategie sau acțiune în privința traficului și poluării din București, măsurile anunțate, astăzi, de Primarul General PSD – Gabriela Firea reflectă eșecul administrației PSD. Într-un oraș complet blocat și poluat, fără soluții pentru managementul traficului sau pentru punerea la punct a transportului în comun, ideea restricționării și penalizării celor care au nevoie sa circule în Capitala României nu este o cale spre un oraș descongestionat, ci o măsură luată pompieristic și fără viitor. Ea nu a fost consultată cu bucureștenii, inainte de anuntarea proiectului, ci li se impune într-un mod dictatorial. Este evident că obiectivul Gabrielei Firea este de a puncta la imagine, salvând aparențele, într-un moment în care, desi este vară, zone importante din oraș, precum toate cele adiacente Podului Grant sunt blocate, cu zeci de ore pierdute de bucureșteni în trafic.

Prin măsurile anunțate nu se face altceva decât să se mute problemele dintr-o parte în alta și să se creeze alte costuri pentru bucureșteni fără a fi oferite servicii publice noi sau de calitate. Cei mai loviți de asemenea politici incomplete și făcute „pe picior” pentru a prinde breaking-news-urile televiziunilor vor fi tot cetățenii cu posibilități materiale mai reduse a căror mobilitate va fi restrânsă semnificativ.

Măsura limitării traficului poluant pe care Partidul Național Liberal a cerut-o insistent precum și de limitare a numărului de mașini în anumite zone centrale poate fi dezbătută doar ca o măsură complementară unei strategii mai ample legate de managementul traficului, calitatea aerului și poluare, în general. Limitarea traficului subit, fără a evalua consecințele și fără a oferi locuitorilor Bucureștiului alternative, cum ar fi un transport în comun eficient și predictibil sau soluții de transport alternativ, nu rezolvă problemele ci le înlocuiește, aruncând în haos Capitala.

O spun direct: măsurile propuse au, de fapt unic scop acoperirea risipei bugetare și a găurilor create în ultimii ani de administrația Firea – PSD în visteria Municipiului București. Lipsa vreunui proiect major și de viziune până în prezent, referitor la trafic, ne face să credem că veniturile obținute prin taxele propuse nu vor fi orientate către revitalizarea infrastructurii și transportului în comun, ci doar spre companiile falimentare și spre acțiuni populiste, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată sub administrația Firea.

Suntem Capitala României. Suntem datori să oferim soluţii pentru ca acest oraş să fie prietenos pentru bucureşteni şi primitor pentru orice român.

Sursa foto: playtech.ro

Sursa:  https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial/?__tn__