„PSD nu încetează asaltul asupra ONG-urilor din România, dovedind că nu le înțelege misiunea și, în general, că nu suportă libertatea de asociere. Printr-un recent amendament la OG nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații depus de către Deputatul Liviu Pleşoianu (L169/2019), PSD vrea ca o organizație neguvernamentală să poată fi imediat dizolvată, la cererea oricărei persoane interesate, când aceasta ar desfășura activități în alt scop decât acela pentru care s-a constituit. Fără să explice cine și cum verifică acest lucru.

Liviu Pleșoianu nu este la prima tentativă de a obstructiona activitatea organizațiilor neguvernamentale arătând o adevărată obsesie pentru organizațiile neguvernamentale independente care au curajul să critice derapajele Guvernului PSD-ALDE și ale administrației condusă de această coaliție. Parte din ceea ce propune în acest proiect este deja reglementat în Codul Penal.

Partidul Național Liberal nu numai că se va opune în comisii și în plen acestei propuneri legislative, dar, în cazul în care va fi adoptată, o va ataca la Curtea Constituțională.
În ultimii ani, PNL a preluat toate semnalele de alarmă din partea societății civile îngrijorate de atacurile din partea actualei puteri și s-a luptat pentru cauza ONG în Parlament și în administrația locală.”