În legătură cu imaginea Premierului Dăncilă pe plajă, într-o rochie gen capot, dincolo de gusturi, eu mă gândeam la faptul că nimeni, din cercul de consilieri/colaboratori apropiați, nu a luat inițiativa de a îi spune care sunt riscurile ieșind așa din casă.Am avut tot timpul grijă să atrag alături de mine, în orice funcție de decizie, colaboratori deștepți, cu gândire critică, capabili să aibă o opinie, să îmi spună, direct, ceea ce cred. Le cer eu să nu devină yesmeni. Voi rămâne la fel și la președinția interimară de la PNL București. Echipa PNL București are nevoie de oameni cu opinii conturate pe care să aibă curajul și capacitatea să le susțină. Nu promovez persoane al căror unic scop este să îmi dea, în permanență, dreptate. Dimpotrivă, consider că acolo unde sunt doar yesmeni, lucrurile nu merg bine.

Nu pot să nu mă gândesc că așa cum niciun consilier, niciun colaborator nu a avut curaj să îi spună Premierului Dăncilă despre rochia-capot pentru că se temea că nu îi va conveni acesteia, așa de probabil este să nu îi prea spună puncte de vedere diferite nici pe chestiuni mai importante, de la Ordonanțe de urgență la numiri de persoane.

De la o simplă rochie – capot, la un stil de selecție a colaboratorilor și, în final, la un mod de luare a deciziilor.