#400 pentru 400. Când, anual, în România, 400 de minori nu sunt găsiți, trebuie luate decizii clare. Pentru cazurile de dispariție sau de răpire, nu vreau să mai aud nicio scuză de la/despre nenumărați agenți de poliție ocupați cu furturi din portofele ci aș avea încredere într-o unitate de 10 oameni la nivel județean care doar cu acest lucru să se ocupe. Concret, când este răpit cineva, cazul să fie imediat preluat de o echipă specializată. 400 de oameni instruiți să facă față celor 400 de răpiri.Sistemul public este, astăzi cu spatele la cetățean, centrat pe angajați și beneficiile acestora, stufos, cu șefi peste șefi, oameni care, când se întâmplă o tragedie, se lovesc cap în cap neavând habar ce să facă.

Vedem acest lucru clar când interacționăm cu serviciile de sănătate, siguranță publică, educație. Iar cazul Alexandrei îngrozește, ba chiar ne dă un sentiment de panică. Există, însă, soluții pentru ca în această țară oamenii să nu mai moară sau să plece fără să se mai uite înapoi.

Continui să am încredere în instituții. Le cer sancțiuni foarte dure, foarte dure în cazul Alexandra dar și soluții. Instituțiile sunt formate din reguli (prea multe absurde) și conduse de oameni (prea mulți incompetenți, cu salariile mărite cu tot) fără viziune și, din ce în ce mai evident, fără să le pese. Pentru că aparent răspund de tot și, de fapt, nimeni de nimic.

#Politicapublica400pentru400vieti

Sursa2: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/peste-400-de-copii-au-disparut-fara-urma-anul-acesta-in-romania