Prima organizație a Partidului Național Liberal care a trecut printr-un exercițiu de integritate la nivelul liderilor este PNL București. Consilieri generali, consilieri locali, membri ai noilor Birouri de conducere au completat Declarația de transparență a intereselor, mult mai complexă decât cea prevăzută de legislație pentru persoane exercitând funcții publice. Luați acest lucru ca un semnal asumat privind direcția spre care se îndreptă PNL București.Opoziție totală la PSD&aliații în consilii. Respingerea tuturor acuzațiilor nefondate legate de votul consilierilor PNL. De altfel, pregătirea ședințelor de consiliu este tratată cu cea mai mare atenție. Pe lângă preocuparea pentru integritate în funcții, profesionalizăm activitatea de opoziție. În spatele consilierilor așez, alături de colegii care mă ajută, echipe de specialiști pe domeniile cheie gestionate de administrație.

Acțiuni în comunitate.

Numirea, pe baza mai multor criterii, a noii conduceri din București și sectoare. A fost un proces complex, poate unul dintre cele mai ample din viața mea profesională, pentru că am suprapus mai multe criterii, într-o perioadă scurtă, cu presiunea începerii campaniei electorale în față. În fine, nu a fost un subiect simplu, am investit mult, alături de colegii mei. 72 de oameni la sectoare, câte 12 colegi în fiecare organizație de sector, oameni care s-au implicat total, fără să se gândească la titulatură sau la faptul că sunt interimari. Prin crearea acestor birouri suple la PNL București am urmărit două lucruri:
1. Să inversăm piramida – mai puțini șefi și cât mai mulți colegi,
2. Să credibilizăm angajamentul PNL privind guvernarea țării într-o formulă suplă, așa cum ne-am asumat anunțând reducerea ministerelor/funcțiilor de conducere.

Atragere de noi membri, dialog cu mediul de afaceri și societatea civilă. Ușa noastră a fost practic deschisă din prima zi pentru cei care ne împărtășesc valorile și au disponibilitate să se implice într-o echipă competentă care vrea să facă treabă, în mod serios. Lucrăm foarte mult în intern, în această perioadă, cu mulți colegi noi dar și cu membri experimentați din PNL; pregătim Policy Brief-uri pe fiecare domeniu de competența administrației publice locale din București. O spun direct: am mare noroc cu mulți oameni competenți în PNL. Vom scoate în dezbatere munca noastră de peste vară.

3 acțiuni de contestare Hotărâri de consiliu (general dar și de sectoare) pe care le considerăm abuziv adoptate. Am creat un task force cu avocați buni – PNLiști competenți cu care vom face treabă la guvernare. Sunt buni!

Asigurarea unui management financiar transparent în filiale.

2 luni pline. Cred în munca făcută temeinic.

Știu că Bucureștiul s-a schimbat! Dăm totul pentru ca PNL București să țină pasul cu schimbarea. Dar nu de dragul schimbării ci în sensul prezentării de soluții adaptate metropolei.

#lucram
#echipaPNL