ℹ️ Vicepremierul, Raluca Turcan: “Educația, sănătatea și munca sunt domenii prioritare în parteneriatul cu Banca Mondială! Astăzi, alături de Monica Cristina Anisie, Ministrul Educației, și Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, am avut o întâlnire cu Fadia Saadah, Director Regional și Vicepreședinte al Grupului de Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale și Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria.Contăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru programe eficiente și transparente care să țintească domeniile fără de care România nu poate crește: infrastructura, sănătatea, educația.

Am discutat cu experții Băncii Mondiale despre unul dintre cele mai importante proiecte comune în derulare, Proiectului privind învățământul secundar (ROSE). Obiectivele sunt reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Este cel mai mare contract de finanțare derulat de Banca Mondială, în sectorul educației, valoarea fiind de 200 de milioane de euro.

Mereu va fi presiune economică, dar există probleme importante care trebuie rezolvate urgent. Educația este unul dintre aceste domenii prioritare unde avem foarte multe de făcut pentru bunăstarea, siguranța și instruirea copiilor noștri. De aceea, inițiative PNL precum Școala după Școală și Masa la Școală în zonele cele mai vulnerabile pot face diferența.