USR îşi atribuie meritele PNL: susţine că a convins PPE să o voteze pe Kovesi. USR nu doar că nu e membru PPE, dar negociază cu grupul ALDE european din care face parte partidul lui Tariceanu.

PNL este cel mai influent partid românesc din familia PPE. Liberalii au anunţat de luni că vor vota pentru Kovesi la Bruxelles, iar purtătorul de cuvânt al PPE este liberalul Siegfried Mureşan.

În realitate, PNL are cele mai mari merite pentru susţinerea anunţată de PPE în cazul Kovesi. Liberalii au decis luni, la propunerea preşedintelui Ludovic Orban, că vor vota penru Kovesi în Parlamentul European. „Reprezentanţii PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European şi a grupului Partidului Popularilor Europeni – cel mai puternic partid la nivel european – pentru a obţine un vot favorabil candidaturii fostului procuror general şi procuror-şef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie“, a spus Ludovic Orban.

Sursa : Citeste mai mult: adev.ro/pmvjuc