Uniunea Salvați România  invoca o serie de argumente pentru a-și valida votul împotriva “Termoenergetica”. Unele nu sunt fundamentate suficient, altele sunt pur și simplu false. 
1. “USR nu se va opune înființării unei entități juridice noi care să preia activitatea RADET. Aceasta trebuie să fie înființată legal, transparent, cu respectarea guvernantei corporative, ceea ce în cazul proiectului supus astăzi la vot nu s-a întâmplat”, declară Ana Ciceală. Pentru proiectul Termoenergetica au fost organizate consultări cu toate partidele. S-au propus și acceptat amendamente. Au avut loc dezbateri in comisiile de specialitate. A fost votat legal, transparent cu 2/3 din voturi. Proiectul prevede clar respectarea OUG109/2011 la articolul 17. alin 4. Așadar de ce s-a împotrivit USR, de fapt? Toate criteriile enunțate mai sus au fost îndeplinite și totuși USR a votat împotrivă.

2. Argument USR: Falimentul RADET nu înseamnă ca bucureștenii ar rămâne în frig și fără apă caldă, pentru ca ELCEN furnizează agentul termic și primăria deține rețeaua de conducte. Fals! Falimentul RADET genera încetarea imediată a activității comerciale a companiei. Atât timp cât RADET nu mai putea factura agentul termic, cu atât mai puțin putea să-l livreze. Iar ELCEN nu ar fi livrat în continuare fără să fie plătit. Așadar riscul ca bucureștenii să rămână fără apă caldă și căldură era unul iminent.
3. Argument USR: Articolul 23 din proiect validează retroactiv Hotărârea CGMB privind Energetica, declarată ilegală de justiție. Fals! Articolul 23 este citat parțial de către USR. Acesta prevede clar “reorganizarea prin divizare, finalizat prin dizolvare” a Energetica. Era lichidarea o variantă mai bună? Nu. Pentru ca ar fi înseamnat vânzarea patrimoniului, pe care Primăria ar fi obținut o valoare de piața mai mică. Varianta adoptată de “reorganizare prin divizare” prezerva patrimoniul, iar Energetica se dizolva. Nimeni nu scapă de răspunderea penală! Toți cei care au aprobat și manageriat Energetica ilegal răspund în continuare penal pentru faptele lor.
4. Argument USR: Termoenergetica nu are management privat. Fals! Textul hotărârii prevede clar ca în patru luni de la adoptare membri CA “au obligația” să prezinte un plan de afaceri în Consiliu. De asemenea conform art 17, alin 4 aceștia au obligația să declanșeze procedura de selecție a “expertului independent” care să selecteze viitorii manageri. 
În concluzie, USR nu caută decât capital politic, prin orice mijloace.
Invităm respectuos USR să nu ne mai atace gratuit și să se comporte ca parteneri. Îi informăm, de asemenea, ca PNL București nu va mai lăsa fără replică nici un fel de atac din partea nimănui.

Sursa: facebook PNL București