Marian-Jean Marinescu, europarlamentar #PNL:   ”UE nu are încredere în actualul guvern român, în guvernul PSD-ALDE, dar trebuie să aibă încredere în români. Guvernele vin si pleacă. Poporul român, profund pro-european, rămâne și este cel care contează. Este ceea ce am spus în intervenția mea de la France Culture, când am fost întrebat cum va fi președinția României, pe acest fond de neîncredere din partea UE la adresa guvernului român.

Da, președinția a început pe un fond de neîncredere, pentru că guvernul PSD-ALDE este criticat de instituțiile europene, din cauza modificărilor legilor justiției împotriva statului de drept. Sper că Președintele României și partidele din opoziție vor reuși să stopeze inițiativele anti-stat de drept ale guvernului #PSD#ALDE. Sunt convins că specialiștii de la Reprezentanța României la UE vor face o treabă foarte bună pe perioada președinției.”

#PPE #RO2019EU

Sursa: https://www.franceculture.fr/emissions/journal-de-12h30/journal-de-12h30-du-vendredi-11-janvier-2019?fbclid=IwAR3kEWnZr-tbK-vo7a_3T4EKK6kSDRZRvElN-t1V3ecUpmwnG0Ax1o3ys9g