„Să fie limpede! Nu putem lăsa Republica Moldova în haos, la dispoziția celor care și-o doresc o feudă, o zonă gri a corupției și criminalității organizate la granița de est a Uniunii Europene! Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid.Decizia PAS și a Platformei DA din blocul ACUM de a-și asuma guvernarea temporară alături de PSRM nu a fost ușoară, dar Maia Sandu și Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creșterii instabilității politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-și pune țara mai presus de politicianism.

În acest moment, colaborarea dintre cele trei forțe politice este singura soluție pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare, dar democrația are acum o șansă la Chișinău! Maia Sandu și Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioți și garanți fermi ai caracterului suveran și unitar al statului, respingând orice discuție despre federalizarea țării.

În tot acest timp, Plahotniuc a oferit-o rușilor în schimbul încetării dosarelor penale deschise pentru grave infracțiuni de furt și spălare de bani de proporții uriașe.

Aceasta situatie de criza poate fi rezolvata in beneficiul cetatenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor fortelor politice, care trebuie sa manifeste calm si retinere in aceasta perioada si sa acorde astfel prioritate stabilitatii politice a tarii”, a transmis, duminica, Iohannis.

Foaie de parcurs asumată de liderii europeni . Cetățenii Republicii Moldova susțin masiv parcursul pro-european al țării lor, singurul care le poate asigura șansa la democrație și bunăstare. Foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susținuți de PSRM, este fermă: anticorupție, reforme instituționale pentru eliminarea controlului oligarhic, prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.