Singurii parlamentari care CONTEAZĂ cu adevarăt la nivel european sunt din Partidul Naţional Liberal. O confirmă cea mai prestigioasă publicaţie din lume, dedicată exclusiv jurnalismului politic.

România a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie și presiunea este deja ridicată.

În următoarele luni, președinția va trebui să navigheze într-un peisaj politic și diplomatic, schimbător și trădător, de la Brexit la alegerile pentru Parlamentul European. Acest lucru vine într – un moment al țării crenelat guvern este acuzat de apostazie cu privire la eforturile de combatere a corupției și împingând țara departe de valorile UE.

România sa confruntat cu întrebări timpurii privind pregătirea – sau lipsa acesteia – pentru a lua roata asupra elaborării politicilor UE pe partea Consiliului. Pentru a dovedi greșit îndoielnicii, va trebui să dea un impuls hotărâtor câtorva dosare legislative care încă așteaptă ca fumul alb să iasă din negocierile interinstituționale înainte de alegerile europene. Acestea variază de la normele privind transparența alimentelor la eforturile de reglementare a comerțului electronic.

Iată 19 români cheie pe care trebuie să le cunoașteți la Bruxelles.