Călin Popescu-Tăriceanu este co-liderul unei coaliții care a eșuat lamentabil în a atrage fonduri europene.
România are rată de absorbție a fondurilor primite de la UE de doar 24%, la 5 ani și jumătate de când a debutat actualul cadru financiar de 7 ani. Acum, domnul Tăriceanu se teme că noul procuror-șef european va bloca ceea ce, de fapt, guvernul pe care îl susține nu a fost în stare să facă: atragerea fondurilor UE alocate țării noastre.
Rolul viitorului procuror-șef european nu este de a bloca absorbția fondurilor europene, cum dezinformează domnul Tăriceanu. Rolul lui este de a-i apăra pe beneficiarii cinstiți ai fondurilor europene de politicienii corupți și de infractorii care fac fraude cu fonduri UE.
Ar fi de preferat ca al doilea om în stat să nu mai dezinformeze oamenii, ci să tragă la răspundere guvernul pe care îl girează pentru proasta absorbție a fondurilor europene.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, susține că postul de procuror șef european, dacă ar fi obținut de Laura Codruța Kovesi, ar fi „un măr otrăvit”. „Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene”, adaugă președintele ALDE România, marți dimineață, pe Facebook.