Siegfried Muresan, Vicepreședinte #PPE: “Astăzi, Grupul Partidului Popular European, prin vicepreședintele Esteban Gonzalez Pons, a cerut ca Conferința Președinților Parlamentului European să confirme încă o dată că Laura Codruța Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef european.Ca atare, Parlamentul European a anunțat că susține candidatura doamnei Kövesi pentru această poziție. Iată încă un exemplu concret unde obținem un beneficiu major pentru România cu sprijinul PPE.Noi, Partidul Naţional Liberal, am convins cel mai mare grup, Grupul PPE, să susțină candidatura doamnei Kövesi și am reușit să obținem majoritate în Parlamentul European. Acum lucrăm să convingem cât mai multe guverne PPE din Uniunea Europeană să susțină candidatura ei în Consiliu și suntem siguri că vom reuși.

Cer Consiliului UE să pună cât mai rapid subiectul pe ordinea de zi și să confirme desemnarea doamnei Kövesi în poziția de procuror-șef european.”