Teodor Meleșcanu nu a vrut, nu a știut și nu a putut să obțină nimic pentru România pe plan extern în calitate de ministru al Afacerilor Externe. Ministeriatul lui a fost un pericol pentru relațiile externe ale României, iar remanierea lui este o veste bună!Teodor Meleșcanu este ministrul care:
1. În 2014 a împiedicat accesul românilor din diasporă la vot în turul II al alegerilor prezidențiale. Atunci a fost demis la doar o săptămână de la preluarea atribuțiilor, astfel ministeriatul lui a fost cel mai scurt din perioada post-decembrie 1989;
2. Apără, de 2 ani și jumătate, în fața partenerilor externi, toate ordonanțele de urgență și măsurile Guvernului PSD-ALDE care slăbesc justiția;
3. A gestionat și organizat într-un mod iresponsabil alegerile europarlamentare din străinătate. Oamenii au fost nevoiți să stea ore în șir la coadă, ca până la urmă tot să nu poată vota. Astfel, a împiedicat participarea la vot a peste 700.000 de români din diasporă.
4. Când forțele pro-europene din Republica Moldova, în frunte cu Maia Sandu, au venit legitim la putere, domnul Meleșcanu s-a pus de-a curmezișul și a cerut alegeri parlamentare anticipate luând, astfel, o poziție opusă de cea a UE;
5. A indus în eroare partenerii externi cu privire la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim;
6. Timp de 6 luni de zile, pe întreaga durată a Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, nu a reușit să pună în discuție niciun subiect de importanță majoră pe agenda europeană. Puținele succese s-au datorat doar diplomaților și funcționarilor care au lucrat de zor în aceste 6 luni pentru a încheia cât mai multe dosare.

Nu l-am văzut pe ministrul Meleșcanu să meargă în Uniunea Europeană în lung și-n lat pentru a convinge statele membre cu privire la prioritățile asumate de Președinția română. A fost singurul ministru al Afacerilor Externe care a fost invizibil când țara sa deținea președinția Consiliului Uniunii Europene. Nu a înregistrat niciun succes în relația cu țările membre ale Uniunii Europene, dar nici în afara UE.

De aceea, remanierea ministrului Meleșcanu este o veste bună.