Grupului PPE din Parlamentul European tocmai a decis responsabilitățile vicepreședinților.
Sunt bucuros să vă anunț că, în calitate de vicepreședinte, voi coordona munca celui mai mare grup politic european în domeniile buget, dezvoltare regională, agricultură și control bugetar. Este exact ceea ce mi-am dorit deoarece acestea sunt domeniile cele mai importante pentru România.– În Comisia pentru bugete se decide câte fonduri europene primește România, în ansamblu.
– În Comisia pentru agricultură se decide exact în ce condiții vor ajunge aceste fonduri europene la fermierii români.
– În Comisia pentru dezvoltare regională se decide cum vor fi folosiți acești bani în România pentru construcția de autostrăzi, pentru modernizarea liniilor de cale ferată, pentru reabilitatea termică a blocurilor sau pentru conectarea localităților la gaze.
– În Comisia pentru control bugetar, ne asigurăm că fondurile europene sunt folosite corect, că ele ajung la oamenii cinstiți, fără fraude și alte nereguli.
Voi lucra strâns cu colegii europarlamentari ai PNL – Partidul Naţional Liberal din aceste comisii: cu Mircea Hava la buget și dezvoltare regională, cu Daniel Buda la dezvoltare regională și agricultură, cu Dan Ştefan Motreanu la agricultură și cu Marian-Jean Marinescu la control bugetar.

Sursa: https://www.facebook.com/siegfried.muresan?__tn__=%2C