Siegfried Muresan, europarlamentar #PNL și Vicepreședinte #PPE: “Trei mesaje importante despre bugetul Uniunii Europene le-am transmis astăzi colegilor la Consiliul Național al Partidului Național Liberal:

🔹 lucrăm în Parlamentul European la simplificarea accesării fondurilor europene. Vrem ca primarii din fiecare oraș și din fiecare comună să poată accesa mai ușor bani europeni pentru drumuri, școli, extinderea canalizării și reabilitarea blocurilor;🔹 la Bruxelles ne luptăm să obținem bani pentru România, iar acum avem și un guvern capabil să folosească aceste fonduri. Spre exemplu, eu am obținut încă din 2018 fonduri europene pentru fermierii români afectați de pesta porcină africană, dar a trebuit să vină Guvernul condus de Ludovic Orban și ministrul Adrian Oros pentru că acești bani alocați României să ajungă în visteria statului și la fermierii români;

🔹 negociem fonduri europene suplimentare pentru implementarea noului Pact Ecologic European.

Până acum, fondurile obținute din noi la Bruxelles au ajuns cu greu la oameni din cauza blocajelor din guvernările PSD. Acum lucrurile se vor schimba: primarii liberali, președinții de consilii locale și județene liberali, cu Guvernul PNL și europarlamentarii PNL vorbim pe aceeași voce. Reușim să obținem fonduri și apoi reușim să le și absorbim.”