↗️ Siegfried Muresan, eurodeputat #PNL și purtător de cuvânt al #PPE: Teodorovici face agenda Rusiei și refuză banii europeni.

⛔️ De ce refuză Teodorovici să construiască spitalele regionale din fonduri europene primite gratis de la Uniunea Europeană și preferă să le facă din banii românilor și cu sprijinul Turciei?

ℹ️ Simplu.
în primul rând, Guvernul nu a construit niciun spital din fonduri europene, deși este prevăzută finanțarea lor în Acordul de Parteneriat, fiindcă nu pot și nici nu vor. Ca să construiești spitale din fonduri europene trebuie să respecți norme și standarde europene și trebuie să fii transparent cu banii cheltuiți.

⛔️ Guvernul PSD – ALDE nu vrea așa ceva. Așa că dă cu piciorul la fondurile europene gratis și le face din banii românilor și în parteneriat cu Turcia fiindcă pe dictatorul Erdogan nu îl interesează standardele și transparența banilor.

În al doilea rând, Teodorovici face agenda Rusiei fiindcă, în loc să construiască spitalele din banii europeni nerambursabili alocați țării noastre, vrea să le construiască din alocarea de 2% pentru apărare prevăzută în angajamentul cu NATO. Practic încalcă un angajament strategic de securitate față de partenerii noștri europeni și americani.

ℹ️ Dacă nu ar fi avut fonduri europene pentru spitale, înțelegeam să taie de la Apărare. Dar el refuză banii europeni și ia de la Apărare ca să facă spitale cu prietenul lui Putin, Erdogan. Asta înseamnă să faci jocul Rusiei și să slăbești NATO în Europa de Est.