Depoul Victoria, aflat chiar în spatele Guvernului României, urmează să fie desființat, așa că terenul respectiv, evaluat la 70 – 100 de milioane de euro, va deveni una dintre cele mai mari atracții imobiliare din Capitală.Ce vrea să facă primarul Bucureștiului cu el? Să facă un spital, un parc, un centru de inovare sau de afaceri pentru tinerii antreprenori? Să-l scoată la licitație? Nu. Vrea să îl dea pe degeaba Societății de Transport București (STB, fost RATB) care să-l valorifice pentru a-și mări capitalul.
Știm cu toții, STB este o întreprindere pe pierdere, trăiește datorită subvențiilor de la primărie și oferă servicii de cea mai proastă calitate.

Să oferi conducerii STB o proprietate de 70 – 100 de milioane de euro ca să o valorifice este ca și cum ai oferi niște bani de investiții unui dependent de jocuri de noroc.

STB este o gaură neagră în care acești bani vor dispărea imediat. STB deja îi costă pe bucureșteni mult prea mult, peste 1 miliard de lei pe an, nu are nevoie de mărire de capital de 100 de milioane de euro, ci de reducerea costurilor și de o profundă restructurare în acord cu nevoile și prioritățile bucureștenilor.

Gabriela Firea ar trebui să folosească acest teren foarte valoros în așa fel încât de pe urma lui să beneficieze bucureștenii, nu întreprinderile falimentare.

Sursa: https://www.facebook.com/siegfried.muresan