Senatul României, dominat de PSD, a respins Ordonanţa de Urgenţă 1/2020, emisă de Guvernul Ludovic Orban. Prin OUG 1/2020, Guvernul Ludovic Orban a anulat efectele toxice ale Ordonanței de Urgență 114/2018 și a introdus măsuri de austeritate pentru demnitari.
 Prin respingerea ordonanței Guvernului Ludovic Orban, PSD a blocat, între altele, îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021.
 Votul PSD este un vot pentru creșterea indemnizațiilor demnitarilor și facilitează încasarea pensiilor speciale de către aleșii locali.
 OUG 114, adoptată de Guvernul PSD în 2018 și resucitată acum tot de PSD, a distrus piața creditelor pentru persoane fizice, era pe cale să falimenteze administratorii de pensii private, a suprataxat sectoare precum comunicații și energie. Toate aceste prevederi nocive sunt resuscitate, acum, de PSD.

↗️ Prin OUG 1/2020, Guvernul #PNL a abrogat o serie de prevederi nocive din OUG 114 și din alte acte normative:
↗️ Am eliminat prevederile care au pus în pericol funcționarea fondurilor private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii;
↗️ Am interzis detașările din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice;
↗️ Am abrogat taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.
↗️ Am prorogat plata pensiilor speciale pentru primari;
↗️ Am înghețat salariile demnitarilor la nivelul anului 2019;
↗️ Înghețarea punctului de amendă la 145 de lei;
↗️ PNL nu va abandona lupta și se va mobiliza la Camera Deputaților, pentru a repara răul făcut de PSD.