Comunicat de presă, primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)  Sediul Operei din Iaşi – o iluzie creată de PSD-ALDE.

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat prim-ministrului României detalii despre construirea celor trei opere naţionale, asumate de guvernarea PSD-ALDE, de la Cluj, Craiova şi Iaşi.

„Printr-o întrebare adresată prim-ministrului României, pe 3 octombrie 2018, solicitam informaţii privind construirea unui nou sediu pentru Opera Naţională Română Iaşi, promisiune făcută de coaliţia PSD-ALDE, pentru Anul Centenar, prin programul de guvernare. Răspunsul din 3 decembrie 2018 prezintă punctul de vedere al ministerului «cu atribuţii în domeniu», respectiv, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Conform acestuia, «pe adresa Companiei Naţionale de Investiţii C.N.I. S.A., instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, nu a fost depusă nicio solicitare privind construirea unei clădiri noi pentru Opera Naţională Română din laşi şi ca urmare acest obiectiv nu a fost luat în evidenţă».Pe 24 ianuarie 2018, în plină criză politică, Liviu Dragnea declara că în programul de guvernare a cabinetului Dăncilă se vor regăsi şase obiective culturale: Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul Naţional de Istorie, o sală polivalentă de 15.000 de locuri şi trei clădiri pentru Operă în Cluj, Iaşi şi Craiova. Însă, din numeroasele interpelări ale parlamentarilor ieşeni reiese că la Iaşi nu este în plan construcţia nici unui sediu pentru Operă”, a declarat parlamentarul PNL.În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat clarificări privind proiectul de construire a noului sediu pentru Opera din Iaşi şi data la care a fost depus. De asemenea, este important să se afle cine a inclus în programul de guvernare PSD-ALDE propunerea de realizare a noului sediu pentru Opera din Iaşi, dat fiind că nici o instituţie nu îşi asumă responsabilitatea pentru acest obiectiv.