Comunicat de presă, primită de la domnul deputat Virgil Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
„România a pierdut o şansă extraordinară la nivel internaţional din cauza incompetenţei Guvernului Dăncilă!”

România a pierdut şansa de a juca un rol important în cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA) din cauza lipsei de interes a Guvernului Dăncilă.

În perioada 13-15 noiembrie 2018 a avut loc, la Abu Dhabi, Consiliul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale din domeniul energetic. Cu acest prilej s-a votat pentru selectarea viitorului Director General al acestei organizaţii. Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu s-a aflat pe lista scurtă, de 4 candidaţi, pentru a ocupa această funcţie foarte importantă, care este similară cu o poziţie la nivel de adjunct secretar general al ONU.Dar, în ciuda şansei extraordinare pe care a avut-o ţara noastră, Guvernul României nu a făcut niciun efort în acest sens, pentru ca fostul ministru al Energiei să câştige poziţia. Asta în condiţiile în care lista de patru candidaţi a fost stabilită după mai multe etape ale unui proces complex de selecţie la începutul căruia au participat 130 de candidaţi din 45 de ţări membre ale ONU.Dovada că cei din PSD acţionează doar pentru propriile interese stă în faptul că nu au făcut nimic concret pentru cazul de faţă, însă printr-o hotărâre de Guvern au alocat în luna septembrie suma de aproximativ un milion de dolari pentru susţinerea candidaturii României la Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, unde ”câştigător” a fost Sorin Grindeanu, fostul premier social democrat.Este greu de înţeles de ce a fost alocată o sumă atât de mare, având în vedere că era greu ca România să piardă locul pe care îl avea în Consiliu, deoarece erau 7 ţări ce concurau pe 5 locuri.Premierul României Viorica Dăncilă trebuie să răspundă cât mai repede la întrebarea: ”Care sunt cauzele care au dus la eşecul pierderii de către România a poziţiei de Director General al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)?”.Din păcate, ţara noastră ratează oportunitatea de a fi un factor important de decizie în domenii importante, precum cel al Energiei, din cauza incompetenţei guvernelor şi miniştrilor fără număr ai Partidului Social Democrat.