Senatorul #PNL Viorel Badea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că România a fost atacată, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, de Barna Pál Zsigmond, membru Fidesz, partidul condus de Viktor Orban, premierul Ungariei, deoarece în Târgu Mureş „nu există plăcuţe bilingve şi că nu este permisă arborarea steagului Ţinutului Secuiesc”, după ce a încercat, împreună cu delegaţia din ţara sa şi cu sprijinul UDMR, să adopte un amendament despre autonomie, la o rezoluţie despre minorităţile naţionale.„Unul dintre parlamentarii FIDESZ, atunci când a luat cuvântul în plen, trecând dincolo de limitele temei discutate de noi, a atacat foarte dur România. Barna Pál Zsigmond, domnul acesta, s-a născut la Târgu Mureş. Printre altele, a spus că în Târgu Mureş şi în general în zonele locuite de maghiari nu există plăcuţe bilingve şi că nu este permisă arborarea steagului Ţinutului Secuiesc. Eu ar fi trebuit să dau o replică, dar nefiind aceasta tema discuţiei noastre, nu am dezvoltat. I-am rugat pe colegii mei să asculte un banc, care în România este deja o realitate, şi anume <De ce se organizează alegeri în România? Răspunsul este: pentru a şti cu cine va guverna UDMR>.

Menționăm că, la iniţiativa senatorului Viorel Badea, a fost dezbătută şi adoptată rezoluţia referitoare la protecţia persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, în contextul participării sale la prima parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Strasbourg, 21-25 ianuarie 2019.