Răspunsul preşedintelui #PNL, Ludovic Orban, despre negocierile purtate de PNL pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi: Reporter: “Vreau să vă întreb pentru că știu că ați avut o contribuție foarte importantă la negocierile pentru numirea procurorului șef, mai exact, pentru susținerea doamnei Kovesi. Ne puteți spune exact ce discuții ați purtat pe această temă?”Ludovic Orban: “Am purtat negocieri în special cu partenerii din Partidul Popular European și la nivel de Guverne. Aici, readuc aminte că, pe lângă negocierile purtate de președintele Iohannis la nivelul Consiliului European, eu, ca președinte al PNL, am avut discuții și negocieri cu premierul bulgar, Boiko Borisov, cu ocazia Summit-ului PPE și într-o întâlnire bilaterală la Sofia în care, evident, între punctele de pe ordinea de zi, am cerut includerea acestui punct privitor la susținerea candidaturii doamnei Kovesi.
Ca rezultat, ați văzut poziția recentă a premierului Bulgariei, care, în primă fază nu a susținut candidatura doamnei Kovesi, iar acum a anunțat public că va susține această candidatură în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Citiți declarația integrală aici: https://pnl.ro/go/bGI5cr