Rareș Bogdan, noul prim-vicepreședinte al PNL, a detaliat planurile sale şi ale Partidului Naţional Liberal pentru perioada următoare. Totul se bazează însă pe alegerea pentru un al doilea mandat de preşedinte al României a lui Klaus Iohannis.„Eu cred că noi, cei din PNL, care am avut un scor excepțional la alegerile europarlamentare – cel mai bun scor din ultimii 83 de ani al acestui partid – putem, dacă stăm în spatele președintelui și-l sprijinim pentru câștigarea celui de-al doilea mandat, să ajungem la alegerile locale. Să ne creștem numărul de primari, de la 1.082 la 1.500, 1.600, și numărul de aleși locali de la 13.000, la 20-22.000.

Noi putem să facem acest lucru, pentru ca la alegerile generale de anul viitor, dacă vom respecta glasul rațiunii și voința poporului, și nu vom face stânga – dreapta, și vom sta pe drumul drept, cum e săgeata noastră, atunci putem ajunge la un 35%. Domnul președinte va putea avea posibilitatea, ca în jurul PNL, cu alte forțe ale dreptei, să poată constitui o majoritate cu care să treacă la reformarea statului român”

Cât despre o eventuala schimbare a Guvernului, dată fiind dificultatea procedurală prin care se ajunge la alegeri anticipate, Rareş Bogdan a comentat: „Știți foarte bine că nu e imposibil. E imposibil până la alegerile prezidențiale, dar la trei luni de la alegerile prezidențiale, conform Constituției, undeva după 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, este foarte posibil. Sigur, trebuie să cadă două Guverne în Parlament. Deja cei care stau astăzi cu dinții agățați de mandate, s-ar putea să nu mai stea chiar la fel. Gândiți-vă că pentru oamenii aceștia este din ce în ce mai complicat să meargă într-o piață sau pe stradă, pentru că au avut 50% și au creat atât de multă dezamăgire, frustrare, chiar ură din păcate cetățenilor aceștei țări, încât șansa ca ei să-și revină este din ce în ce mai mică.”

Sursa:https://www.facebook.com/Rares.I.Bogdan/