„Nu guvernăm cu hoții. Cu cei care și-au bătut joc de banul public, care au jefuit bugetele statului și au promovat oameni în guvernare exclusiv pe baza de carnet de partid și pile, oameni inompetenti., aculturali, lipsiți de profesionalism. Avem o viziune de dreapta pentru guvernarea acestei țări în care ne bazăm pe investiții și dezvoltare, dânșii sunt axați exclusiv pe gestionarea sărăciei. Ultimii 7 ani în care au guvernat România într-un fel sau altul au fost tragici pentru această țară, nu avem cum să gândim politici publice și dezvoltarea României cu niște oameni a căror viziune de dezvoltare pur și simplu nu există”.

Eurodeputatul a mai subliniat că liberalii nu sunt dispuşi să stea lângă membrii PSD precum Marian Oprişan, Codrin Ştefănescu, Olguţa Vasilescu şi alţi membrii din conducerea PSD.

„Nu guvernăm cu cei care au atacat statul de drept şi au periclitat parteneriatele noastre vitale cu Uniunea Europeană şi SUA şi care până la această ora nu au recunoscut că au greşit. Nu suntem dispuşi să stăm alături de Oprişan, Codrin, Buzatu, Bădălău, Stănescu, Firea, Olguţa, Budai, Nicolicea, Iordache, Arsene. Am văzut de ce sunt în stare, rămân un pericol pentru democraţia reprezentativă şi drumul european al acestei ţări”, a conchis Rareş Bogdan.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune naţională până în luna noiembrie, ”când sunt alegeri la termen”.

Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Sursa: https://www.facebook.com/Rares.I.Bogdan/