Mai jos jos vă prezentăm documentul integral a   Raportului  de activitate privind site-ul www.pnl-opv3.ro pe anul 2018

1. PREZENTAREA GENERALĂ

Site-ul  www.pnl-opv3.ro,  a luat ființă odată cu depunerea candidaturii mele la Președenția Organizației Pensionarilor și Vârstei  a Treia  a  Partidului Național Liberal (OPV3 PNL)  în anul de grație 2017, ca fiind o componentă activă a  moțiunii mele  ” PNL -Mai bine pentru pensionari”  și care din păcate  nu a putut trece  de unele reticențe manifestate de unii membrii PNL.  Mai mult, acest site a rămas ca o dovadă vie, că moțiunea  menționată a fost  și este un  proiect  viabil si azi, un proiect de care trebuie să  țină cont conducerea PNL, conducerea OPV3 PNL , prin tot ceea ce realizează. Acest site www.pnl-opv3.ro, este ca un ziar on-line de informare, având rolul  principal  să aducă  cât mai multă informație  zilnică  membrilor de partid , simpatizanților , dar  se adresează  cu prioritate  membrilor OPV3 PNL.  Scopul noastru primordial  este  de a  construi  un  OPV3 PNL puternic , care să aibă forța de a câștiga toate alegerile de acum încolo.  De aceea, site-ul nostru  www.pnl-opv3.ro , luptă  permanent , pentru drepturile și libertățiile individuale și pentru  respectul de sine pe care trebuie să îl aibă un membru de partid  informat.

1. CINE SUNTEM ?

Raportul de față se constituie ca o chintesență a muncii ce conține o imagine completă  a activității noastre în anul ce a trecut 2018, precum și principalele informații referitoare la organizarea site-ului astfel încat să obținem maximum de vizualizări cu un buget zero.

Suntem oameni mici cu suflet mare. În primul rând subsemnatul, omul care respiră OPV3 PNL prin toți porii, alături de unul dintre colegi și prieten Dl. Bogdan Păunescu din OPV3 Sector 1, cu care fac echipă și ajută la distribuirea pe Facebook a articolelor ce apar pe site www.pnl-opv3.ro, care are o vechime de activitate de 5 luni.  Avem totodată și  o colaboratoare, mai nouă, în persoana D-nei Doina Popișteanu, colegă la OPV3 Sector1 care ne sprijină de ceva timp la redactarea materialelor publicate de noi pe site.

Rămâne, la aprecierea dvs. stimați colegi de partid și simpatizanți, să apreciați eficiența activității noastre, pe parcursul anului trecut, așteptăm de la voi sugestii  și observații menite să contribuie la îmbunătățirea activității noastre.

1. OBIECTIVELE PE  SCURT ȘI CE NE DORIM  :

• Urmărirea majorității campaniilor  derulate de PNL , PNL București,  etc
  • Mai multe analize panoramice cu privire la acțiunile site-ului pnl-opv3 , vis-a-viz de OPV3 PNL, prin articole de fond, prezentari de acțiuni de partid, diverse opinii pro și contra, alte materiale,
  • De asemenea, a fost analizată politica de gestionare a informatiei  și au fost consolidate procedurile de informare, formându-se în timp o bază de date, urmând ca pe viitor să dezvoltăm și neajunsurile privind siguranța site-ului www.pnl-opv3.ro
  • Frecvența și intensitatea activității de postare a articolelor s-a realizat zilnic, deoarece sursele de informare principale ale site-ului au fost cele  oficiale ale PNL, informații despre activitatea senatorilor și deputaților care ne reprezintă, aducând în prin plan implicarea politicienilor tineri, alte materiale.
  • Activitatea pe Social Media, și în speță pe Facebook, ne-am propus si am realizat,  un cont al site-ului nostrum  în urmă cu 5 luni. Mai mult, avem colaborări și am promovat site-ul  nostru si pe alte  conturi cum ar fi Tribuna Liberală, Tomberonul, Vocea Liberală, Libertate și Responsabilitate, Acțiunea Liberală, PNL Diaspora Koln, PNL.Brașov, OPV3 Constanța, PNL Diaspora Piemonte – Italia  și altele. Si ca orice demers dorin să-l dezvoltam si pe alte retele de socializare în viitor, cât și urmărirea și măsurarea (cuantificarea) numărului celor interesați de ziarul nostru online.
  • Ajutarea și sprijinirea colegilor la realizarea de adrese pe Facebook a unor organizații OPV3 PNL, OPV3 Sector 1 și altele pe care nu le mai enumăr fiind multe. Urmărim pe viitor crearea unor comunităţi virtuale on-line (forum-uri, grupuri de discuţii) care să faciliteze interacţiunile on-line dintre PNL și membrii noștri.
  • Securitatea site-ului reprezintă o condiţie esenţială pentru desfăşurarea activității noastre, a fost și este un deziderat principal de la înființare, de la care nu ne abatem. Însă, rămâne ca anul 2019 să putem dacă nu din fondurile proprii atunci din alte fonduri ale unor sponsori care doresc să ajute activitatea noastră, să intre în legalitate cu site-ul.
  • Existenţa unor iniţiative pe care din lipsă de fonduri nu le-am putut realiza, este un mare adevăr de care trebuie să ținem seama.
  • Web-site-ul trebuie să ofere diferite forme de a obţine date referitoare la vizitatorii săi (prin plasarea unor formulare online, subscriere la newslettere etc.), este o altă problemă pe care ne preocupă pentru o creștere a numărului de vizitatori.

1. CE AM FĂCUT CONCRET ÎN 2018 ( un mic raport al unui an mare):

Ne-am implicat în campanii, am organizat evenimente online, am invitat și realizat interviuri unor persoane politice, am adus comunicate de presă  provenite de la PNL, Parlamentul României, Senat, PNL București, am scris articole. Iată cele mai importante activități în cifre din ultimele 12 luni:

1. Am atins toate campanii la nivel de PNL ( ultima campanie a fost Strîngerea de semnături pentru Autostrada A8 este un restart pentru regiunea de Nord-Est a țării în număr de 100 articole și altele), PNL București (Ultima campanie a fost Deblocăm Bucureștiul, 135 de articole publicate pe perioada cât a ținut campania și altele),
  2. 347 de articole postate (publicate) pană în prezent,
  3. 000 de vizitatori pe pagina Web,
  4. 250 persoane în mai puțin de 4 luni de zile înscriși pe adresa de cont PNL OPV3 pe  Facebook,
  5. Colaborări cu cel puțin 20 de politicieni tineri pe care i-am urmărit pentru a le promova activitatea politică.

Constantin Micu

Prim -Vicepreședinte  OPV3  București