Raluca Turcan, vicepremier: “În acest moment, România are un Guvern care lucrează și un Parlament care blochează. Avem proiecte pe care Guvernul le susține, dar care sunt blocate de Marcel Ciolacu în Camera Deputaților. PSD a confiscat Parlamentul și Comisiile de specialitate, care nu fac altceva decât să faulteze deciziile bune luate de Executiv.Prin anticipate putem spune că se rezolvă și se îndeplinesc doua principii fundamentale:
1. Principiul democratic – de LEGITIMITATE – și anume că structura parlamentară trebuie să reflecte voința oamenilor exprimată la ultimele alegeri;
2. Principiul EFICIENȚEI. Când Guvernul lucrează și Parlamentul blochează – lucrurile trebuie să găsească o rezolvare.

Așadar, cerem tuturor reprezentanților Parlamentului României care încă nu au înțeles necesitatea alegerilor anticipate să accepte că, dacă vrem ca în România lucrurile să funcționeze bine, rapid și eficient, atunci Guvernul trebuie să se sincronizeze cu Parlamentul. Astfel, proiecte pentru care există voință atât la nivel de Guvern cât și de Președinte de țară să poată fi rezolvate printr-un Parlament care să aibă o structură care să lucreze în interes public, nu să fie subjugat unui PSD aproape paralizat de interesele de tip mafiot.

Vrem alegeri anticipate cât mai repede, pentru a arăta PSD-ului că nu are ce căuta la conducerea instituțiilor acestei țări. PSD trebuie să părăsească scena politică, pentru că a demonstrat cât de toxic a putut fi pentru economia țării, pentru democrație și pentru relațiile României cu partenerii externi. Doar alegerile anticipate pot îndrepta lucrurile stricate de PSD.”

Sursa: https://www.facebook.com/pnlsibiu/