Programul de alimentație diversificată, pe care l-am inițiat încă din 2016, a fost extins de Ministerului Educației de la 50 la 150 de școli. Astfel, peste 65.000 de elevi vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet alimentar diversificat la școală. Mai mult, Guvernul PNL își propune generalizarea acestui program, astfel încât, fiecare elev să beneficieze de o masă la școală.
În ultimii trei ani, în școlile în care a fost testat acest program de alimentație diversificată, beneficiile au fost evidente:
• A scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3%, iar în unele școli fenomenul a fost eradicat;
• S-au îmbunătățit rezultatele la învățătură;
• A scăzut numărul de întârzieri și chiar absenteismul;
• A crescut siguranța elevilor în școli;
• Copiii au deprins un comportament alimentar sănătos;
• S-a redus fenomenul de migrație a elevilor de la școlile din rural în urban;
• S-a îmbunătățit relația familie-școală și au fost încurajați antreprenorii locali să se implice în acest program.
Derularea programului-pilot pentru încă un an, până la finalul ciclului școlar, va facilita ulterior generalizarea acestui program, la nivel național. Dorim ca tot mai mulți elevi să beneficieze de o masă diversificată la școală, un sprijin real pentru After-School și o consiliere școlară adecvată.
Guvernul PNL își propune ca, de anul viitor, să folosim banii europeni pentru programe destinate reducerii abandonului școlar și să creștem, astfel, finanțarea destinată elevilor și școlilor.”

Sursa:  https://www.facebook.com/pnlbucurestioficial