Raluca Turcan, vice-premier: ”Parlamentarii PNL vor fi prezenți la votarea moțiunii de cenzură și vor vota la vedere, împotriva moțiunii. NU ne vom comporta laș, cum au făcut cei de la PSD în ultimii ani, când fie au stat în bănci și nu s-au apropiat de urnele de vot, fie au votat pentru căderea propriului guvern.Vom discuta cu toate formațiunile parlamentare pentru a convinge senatorii și deputații să voteze împotriva moțiunii. Facem toate demersurile pentru că vrem ca legea privind alegerea primarilor în două tururi să treacă de Parlament, așa cum își doresc românii. Guvernul este nevoit să-și riște mandatul ca să pună în practică voința oamenilor – schimbarea legii privind alegerea primarilor. Singura soluție reală pe care guvernul o are pe masă este angajarea răspunderii pe această lege și respingerea moțiunii de cenzură.

PSD nu a depus moțiunea de cenzură pentru că vrea să preia guvernarea. Din contră. Fuge de responsabilitate, pentru că știe ce dezastru a lăsat în urmă și știe că românii nu îi vor ierta la vot. Singurul motiv pentru care PSD a depus moțiunea de cenzură este ca să împiedice alegerea primarilor în două tururi și să salveze baronii roșii care au adus sărăcie și depopulare în localitățile pe care le-au condus ca niște satrapi. Singura lor șansă să rămână în funcție este să fie menținute alegerile într-un singur tur. Restul – ce au scris cei de la PSD în moțiunea depusă la Parlament – este pur și simplu gargară.”