România intenționează să intre în această etapă pregătită cu proiecte mature, finalizate, pentru care axele de finanțare să fie deja gândite.
Prioritatea Guvernului PNL este ca, la începutul lui 2021, fiecare euro să fie investit în proiecte dedicate instituțiilor publice, mediului de afaceri și structurilor asociative și, evident, românilor, beneficiari direcți ai fondurilor europene.

În urma discuțiilor de astăzi, așteptăm propuneri concrete pe care să le putem include în legislație. Arhitectura instituțională de gestionare a fondurilor europene pe care Guvernul o va adopta va include aceste propuneri și va fi urmată de un set de ordonanțe de urgență care să asigure cheltuirea judicioasă a fiecărui euro.

De asemenea, odată cu pregătirea exercițiului financiar viitor, România intenționează să urmărească cele două principii fundamentale ale Uniunii Europene: descentralizarea și subsidiaritatea. Dorim descentralizarea Programului Operațional Regional, dar și simplificarea procedurilor de achiziții
publice și debirocratizarea procedurilor.

Sunt pași foarte importanți pe care beneficiarii și partenerii României îi așteaptă în acest proces de atragere a fondurilor europene.”