Raluca Turcan, propunerea #PNL pentru funcția de viceprim-ministru, este liderul grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților şi cel mai activ lider de grup din Parlamentul României.

S-a remarcat de-a lungul anilor ca un om politic activ, responsabil și foarte implicat. Proiectele promovate de Raluca Turcan au urmărit:▪️ Reducerea abandonului școlar prin măsuri proactive precum programul ”Școală după școală”, alimentație diversificată în școli, transportul elevilor și profesorilor.
▪️ Întărirea învățământului profesional-dual, buna calificare a profesorilor;
▪️ Diminuarea inflației prin eliminarea supra-accizei la carburanți, a supra-impozitării contractelor de muncă part-time;
▪️ Reducerea birocrației pentru sprijinirea mediului de afaceri;
▪️ Apărarea independenței justiției și a siguranței cetățeanului;
▪️ Asigurarea dreptului de vot pentru românii din afara țării.

La Sibiu, ȋn calitate de deputat şi lider al filialei PNL Sibiu, a sprijinit atragerea de fonduri pentru construcţia de grădiniţe, pentru reabilitarea şi dotarea şcolilor şi liceelor, a spitalului județean, s-a implicat în campanii de ajutorare şi donare de fonduri pentru persoane aflate în risc social.