Raluca Turcan, prim-vicepreședinte #PNL: ”PNL a finalizat o primă serie de întâlniri pe tema moțiunii de cenzură cu toate partidele politice care consideră că acest guvern este lipsit de legitimitate și de performanță. Discuțiile de astăzi cu reprezentanții ProRomânia au arătat că există angajament ferm, din partea acestei formațiuni politice, pentru semnarea și votarea moțiunii de cenzură.Vom începe în aceste zile centralizarea semnăturilor de susținere a moțiunii. Este firesc ca ea să aibă la bază un text asumat de toți cei care se delimitează de guvernul Dăncilă. Punctele de vedere ale PMP și USR au fost deja integrate în textul moțiunii, iar astăzi vom primi propunerile UDMR. Vom direcționa, totodată, către reprezentanții ALDE forma agreată cu celelalte partide.

În perioada imediat următoare, forțele politice de opoziție implicate în acest demers își vor armoniza punctele de vedere. Fiind cel mai puternic instrument al partidelor de opoziție, moțiunea va fi depusă în momentul în care vom fi siguri de succesul ei.

Chiar în eventualitatea în care premierul va veni în Parlament pentru a solicita vot pe restructurarea guvernului, acest vot nu va putea duce la căderea cabinetului Dăncilă. De aceea, votul pe restructurare va trebui completat și întărit cu moțiunea de cenzură.”