Raluca Turcan, președinte PNL Sibiu: Reprezentanții celor mai performante administrații locale din această parte a țării, primari și viceprimari din Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Arad, Deva și, evident, Sibiu au stat astăzi față în față cu parlamentari, europarlamentari, cu președintele PNL Ludovic Orban și cu invitatul special, primarul ales al Chișinăului, vice-premierul Republicii Moldova, Andrei Năstase. La invitația noastră, a PNL Sibiu, s-a discutat despre o administrație modernă, despre șansa României de a se dezvolta prin susținerea comunităților sale locale, iar concluzia unanimă asumată este aceea că descentralizarea este temelia unei administrații locale performante. În acest context s-a adoptat REZOLUȚIA DE LA SIBIU care reprezintă o sumă de principii precum cel al limitării și autolimitării puterii publice, principiul descentralizării reale, principiul egalității între instituțiile statului și cetățean, principiul meritocratic în organizarea administrației publice, principiile reglementării, simplificării, socializării, principiul fundamentării solide a oricărei decizii si altele.
M-am bucurat că am avut ocazia, împreună cu primarii liberali din județul Sibiu să transmitem în numele tuturor liderilor locali PNL din țară și sub semnătura lui Ludovic Orban un mesaj de susținere clară și categorică administrațiilor locale din Republica Moldova. Andrei Năstase este cel care, în numele prietenilor Republicii Moldova din țara noastră, va duce peste Prut mesajul de parteneriat sub denumirea de DECLARAȚIA DE LA SIBIU.
Sibiul a fost, firesc judecând după nivelul întâlnirilor precedente din luna mai de aici, de la noi, motorul unei dezbateri profesioniste și le mulțumesc tuturor care s-au implicat.