Raluca Turcan, Liderul deputaților #PNL: ”Partidul Național Liberal solicită Guvernului să aprobe o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea termenului de înregistrare a românilor din străinătate pentru votul prin corespondență și să înființeze noi secții de votare!Solicităm Guvernului să nu mai împiedice românii să se înregistreze în Registrul electoral ca alegător în străinătate prin proceduri birocratice inutile și termene prea scurte.
Dacă termenul nu va fi prelungit, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Guvernul nu vor lua măsuri pentru a permite românilor din diaspora să parcurgă toți pașii pentru înregistrare, vom constata din nou că oamenii nu vor putea vota la alegerile prezidențiale.

Pentru a elimina în viitor și alte distorsiuni ale procesului electoral, parlamentarii Partidului Național Liberal au depus o propunere legislativă pentru a rezolva această nedreptate făcută românilor din diaspora.

Concret, PNL propune ca începând cu data de 1 aprilie a anului în care au loc alegeri la termen pentru funcția de Președinte şi până la expirarea a 5 zile de la data rămânerii definitive a candidaturilor, cetățenii să se poată înregistra în Registrul electoral ca alegător în străinătate.”