↗️ Siegfried Muresan, purtător de cuvânt al #PPE: ⚠️ #PSD şi #ALDE se află deja la periferia Europei, fiind nişte paria în familiile europene din care fac parte. Problema pentru noi este că în disperarea lor de a bloca alegerea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european, îndreaptă şi #România către periferia Europei civilizate. 

Ca să înţelegeţi de ce spun asta, vă las mai jos doar câteva dintre declaraţiile unor înalţi oficiali europeni şi eurodeputaţi, unii dintre ei chiar membrii în Grupul Socialiştilor, din care face parte şi PSD:

🇪🇺 Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European şi viitor preşedinte al Comisiei Europene:
“Sunt foarte îngrijorat despre știrile privind ancheta demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi, candidatul Parlamentului European la șefia Parchetului European. Acest lucru este total inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția rotativă a Uniunii.
Dacă ancheta împotriva dnei Kovesi nu va fi oprită, vom cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, facem apel la PES și la ALDE party să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul României.
Fac apel la ceilalți membri ai Consiliului să ia atitudine împotriva acestui lucru și cer Comisiei Europene să garanteze că această procedură de selecție este una corectă și independentă. Ne așteptăm la o reacție puternică din partea prim-vicepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans.”

🇪🇺 Antonio Tajani, Președintele Parlementului European:
”Sunt îngrijorat de veștile potrivit cărora Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Parlamentul European își sprijină în continuare candidatul la funția de procuror-șef al Parchetului European. Voi ridica această problemă la reuniunea comitetului președinților de miercurea viitoare.”

🇪🇺 Ana Gomes, eurodeputat din grupul socialiştilor:
”Un truc ieftin și îngrozitor din partea liderului corupt Liviu Dragnea și a marionetei sale prim-ministru. Un get prostesc totodată: ar putea foarte bine să aibă un efect de bumerang. PES și S&D, ascultați și faceți ceea ce au cerut social-democrații suedezi în privința PSD România (excluderea).

🇪🇺 Judith Sargentini, europarlamentar din Olanda care face parte din echipa de negociere a Parlamentului cu Consiliul pentru numirea procurorului-șef al Parchetului European:
”Cu atât mai multe motive ca doamna Kovesi să fie numită primul procuror-șef al Parchetului european. Săptămâna viitoare vom avea a treia rundă de negocieri cu Consiliul.”

🇪🇺 Ska Keller, co-președinta grupului Verzilor din Parlamentul european:
”Este extrem de dubios și de îngrijorător ce se întâmplă în România chiar acum: Guvernul român continuă tentativele de blocare a Laurei Codruța Kovesi de a deveni procuror-șef al Parchetului european. Acum, o unitate de parchet nou creată, care este controlată direct de acest guvern, o acuză pe Kovesi de corupție. România trebuie să garanteze o anchetă independentă și transparență totală.”

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]