Cristian Busoi, președinte PNL Bucuresti:  Prin OUG 114, guvernul taie câştigurile cadrelor medicale: indemnizația de hrană trebuie pusă în salariul de bază şi sporul de lucru trebuie respectat.
Impreciziile din legea salarizării a dnei Olguţa Vasilescu, cumulate cu prostiile din OUG 114 au dus la scăderea câştigurilor cadrelor medicale, prin transformarea indemnizației de hrană dintr-un drept social, într-un drept salarial.În plus, OUG 114 are ca efect reducerea câștigurilor cadrelor medicale și prin blocarea sporului pentru zilele libere legale la nivelul lunii ianuarie 2018 , ceea ce este în contradicție cu un drept garantat de lege.
Legea 53/2003, la articolul 142, prevede ca “în cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”.
Sunt prevederi pe care în acest moment guvernul nu le respectă, afectând negativ câștigurile cadrelor medicale.
Solicit guvernului să respecte dreptul la sporul de 100% pentru lucrul în zilele libere ca un drept legal al salariaților și totodată să corecteze greșelile din OUG 114 introducând indemnizația de hrana în salariul de bază.