Primăria Sectorului 3 și-a înființat propria direcție de salubritate și a preluat atribuțiile de gestionare a deșeurilor, dar face totul după ureche. Mai mulți cititori ne-au sesizat că mașinile primăriei duc gunoaiele pe un teren intravilan, lângă râul Dâmbovița. Am mers acolo și l-am găsit pe însuși primarul Robert Negoiță, lângă ceea ce el numea „o rampă de transfer a deșeurilor”. Iată cum a reacționat:

Puteți vedea video de mai jos: https://www.facebook.com/myrecorder/videos/1750498895095662/

Domnule Primar, doar dvs sunteti un om „echilibrat” si obiectiv…!
Cât privește „rampa de transfer”, avem și noi o intrebare : știti pentru ce au fost „inventate” aceste rampe…?! Din câte am vazut, habar nu aveți, dar, ați pus „boticul” la „explicațiile docte” ale șefilor de la societatea de salubrizare sau pur și simplu sunteți …”paralel” precum șinele de cale ferată…! Pentru „cultura generală” a dvs, o rampă de transfer este făcută doar pentru …SELECTAREA GUNOIULUI – deoarece nu aveți „coșuri” de gunoi SELECTIVE – montate în cartiere, iar populatia, din pacate, este IMUNĂ la un TRAI CIVILIZAT …”ca afară”, cum le mai place unora să spună…uitând că pentru a ajunge la acel nivel, trebuie din „frageda pruncie să-l educi pe OM”…!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare, solicitarea și obținerea acordului de mediu sunt obligatorii pentru proiecte publice ori private sau pentru modificarea ori extinderea activităților existente, care pot avea impact semnificativ asupra mediului.

Amenajarea unei stații de transfer a deșeurilor trebuie să se facă cu respectarea unor condiții stipulate în Ghidul privind stațiile de transfer pentru deșeurile municipale solide. Ar trebui să existe zone de descărcare împrejmuite, curent trifazic, apă potabilă sau puţuri alimentare cu apă, apă pentru stingerea incendiilor şi rezervor pentru apă pentru stingerea de incendii, min. 100 m3, canalizare sau fosă septică Deasemenea ar trebuie să se fie un sistem de colectare a apelor pluviale şi levigatului de pe suprafeţe descoperite cu un bazin de colectare ce permite evacuare cu vidanje la statiile de tratare a apelor uzate. Unde sunt toate acestea?

!