↗️ Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat decizia fermă de a convoca REFERENDUMUL PE JUSTIȚIE:

↗️ „Este cert, voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate! PSD continuă asaltul la adresa justiției, declanșat încă de când a preluat guvernarea. De această dată, pesediștii vor să dea Ordonanțe de Urgență prin care să modifice Codurile penale. Golăneala Guvernului PSD de astăzi a depășit orice limită. Nu trec nici măcar trei zile fără să dea o Ordonanță într-un domeniu sau altul.

↗️ Nu este nici în spiritul Constituției, nu servește nici echilibrului democratic al puterilor în stat ca Guvernul să apeleze atât de des la ordonanțe de urgență. Ordonanțele de urgență, practic, și-au pierdut menirea esențială și au devenit, în timpul acestui accident regretabil al democrației, care este guvernarea PSD, un instrument folosit abuziv, în exces, eludând astfel orice control de constituționalitate înainte de intrarea în vigoare a Ordonanței. Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum.”