Președintele României, domnul Klaus Iohannis: “Promulg astăzi, acum și aici, legea care ar trebui să le asigure românilor din străinătate posibilitatea de a-și exercita dreptul de vot fără să mai fie nevoiți să aștepte ore în șir la coadă și fără să se teamă că nu vor putea să voteze până la închiderea urnelor.” Votul în străinătate este facilitat la următoarele alegeri, prin legea solicitată și promulgată astăzi de Președintele României, Klaus Iohannis;
 Românii din străinătate pot vota la secția de votare în 3 zile (vinerea, sâmbăta și duminica), pot folosi votul prin corespondență și pot înființa noi secții de votare prin 100 de solicitări adresate de românii din Diaspora;
 La ora 21.00 niciun român nu va mai fi împiedicat să-și exprime opțiunea de vot dacă se află la coadă la secția de votare, atunci când este programată închiderea urnelor;
 Partidul Național Liberal a susținut aceste soluții în Parlament pentru a preveni o nouă umilire a românilor din Diaspora, care au stat la cozi și mai bine de 10 ore, fără să apuce să-și exprime opțiunea.