Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”: 
↗️Cunosc dificultățile cu care se confruntă în prezent veteranii de război și doresc să îi asigur că le sunt alături și că susțin, în continuare, demersurile pentru identificarea și concretizarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea acestor probleme.

↗️În semn de recunoștință și ca recompensă morală, cu ocazia celebrării «Zilei Veteranilor de Război», am înaintat în gradul următor și am acordat gradul de general de brigadă, în retragere, unor veterani de război.

↗️Salut, de asemenea, aportul deosebit al asociațiilor veteranilor de război la educarea tinerei generații şi la promovarea cu consecvență a valorilor noastre naționale.

↗️Totodată, îmi exprim întreaga considerație pentru văduvele de război şi văduvele de veterani de război, care au făcut sacrificii şi care au trecut cu demnitate prin perioadele de grea încercare.

↗️Vă asigur, încă o dată, dragi veterani de război, de aprecierea și respectul meu pentru tot ceea ce ați realizat în beneficiul statului român, sub culorile drapelului național, și vă transmit urări de sănătate și liniște sufletească alături de cei dragi.

La mulți ani!