ℹ️ Klaus Iohannis, Preşedintele României, despre modul în care a înţeles #PSD să folosească votul celor care i-au votat în 2016 şi motivul pentru care un referendum pe tema justiţiei ar fi binevenit:

“Oamenii s-au dus la vot în decembrie 2016 votând cu bună-credință, au crezut ceea ce li s-a promis. Doar că din prima secundă s-a întâmplat altceva. PSD abia ajuns la guvernare credeți că s-a apucatsă îmbunătățească economia țării, să consolideze statul de drept, să facă România mai puternică? Nu. S-au apucat să modifice legile justiției pentru a-şi apăra propriii corupți și propriii condamnați penal. Asta au făcut. Şi de atunci întreaga guvernare pesedistă a fost un întreg asalt asupra statului de drept și a democrației din România.
Guvernarea pesedistă a eșuat. Legile justiției au fost modificate, întregul sistem de justiţie a fost pus în dificultate.
Eu cred că lucrul care trebuie făcut acum este să le dăm vocea înapoi românilor. Cetățenii trebuie să primească un instrument cu care își exprimă dezaprobarea. Acel instrument este tot un vot. Nimeni dintre noi, nu eu, nu voi, nu românii de bună-credință, nu dorim să folosim metode nedemocratice pentru a sancţiona un comportament nedemocratic al PSD-lui. Nu, noi dorim să folosim metodele democrației pentru a arăta că așa nu se mai poate.”

#AvemPreşedinte#KlausIohannis#GarantulDemocraţiei