Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a felicitat blocul ACUM pentru crearea unui Guvern la Chişinău şi pentru asumarea conducerii, transmite Radio Chişinău.

Într-o declaraţie remisă presei, Joseph Daul a spus că „orice provocări sau folosire a violenţei pentru a răsturna noul Guvern ales democratic va fi condamnată ferm”.De asemenea, el califică revoltător faptul că „judecătorii Curţii Constituţionale urmăresc ordinele lui Vladimir Plahotniuc în locul legii şi al Constituţiei Republicii Moldova”.
Joseph Daul a invitat reprezentanţii Partidului Socialiştilor să-şi respecte angajamentele şi să susţină reformele necesare pentru a elibera Republica Moldova „de sub regimul oligarhic”.Parlamentul din Republica Moldova s-a întrunit, sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat.

Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale, sâmbătă, într-o şedinţă rapidă, toate deciziile luate de Parlament.

Cu toate acestea, Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului condus de Maia Sandu, care a şi depus jurământul.

Potrivit președintelui PPE susține că “Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) trebuie să fie păstrată pentru că este singura șansă de a menține Moldova pe calea dezvoltării, reformelor și modernizării. AIE este unicul răspuns pentru cerințele legitime ale cetățenilor. Alianța trebuie să se consolideze în mod corect și transparent în jurul unui plan de acțiuni concret, fără să se lase șantajată și influențată de votarea unei moțiuni de cenzură”.