Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc: Dacă vă întrebați ce știu să facă cel mai bine cei de la PSD?Să promită, să amâne, să dezamăgească! O nouă amânare pentru mult așteptata Autostradă a Moldovei!Să sperăm că nu e vorba, din nou, după tipicul social democrat, de o amânare pe termen nedefinit!Primul pas concret pentru implementarea proiectului Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş începe cu o amânare. La sfârşitul săptămânii trecute, CNSP, comisie din cadrul Guvernului, a prelungit cu mai bine de o lună termenul de depunere a ofertelor la licitaţie. Există însă şi ceva veşti bune: sunt firme interesate să participe la „experimentul“ Guvernului – parteneriat public-privat – în ce priveşte A8.

Experimentul Guvernului cu realizarea autostrăzii Iaşi – Tg. Neamţ prin parteneriat public-privat are o nouă zi de începere. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a prelungit termenul de depunere a ofertelor la licitaţie: 5 august 2019. Iniţial, procedura trebuia finalizată poimâine. Prelungirea a fost decisă în urma unor solicitări venite din partea operatorilor economici interesaţi de licitaţie. „Documentaţia necesită studii suplimentare de teren, iar echipa de finanţare are nevoie de studii suplimentare de trafic pentru a justifica fezabilitatea financiară a proiectului în vederea primirii aprobării de finanţare“, se arată în solicitarea venită din partea unei companii interesate, în condiţiile în care partea de finanţare a partenerului privat este de minimum 75%, iar cea a Guvernului de maximum 25% (recomandarea din studiul de fundamentare aferent licitaţiei este ca statul să participe cu minimum 15%). În total, proiectul are o valoare de 1,2 miliarde euro, inclusiv TVA. Până acum, CNSP a răspuns la un număr de 21 de solicitări de clarificări, ceea ce arată că există companii interesate să participe la „experiment“. La această etapă a procedurii, autoritatea contractantă nu furnizează şi numele companiilor interesate, dar, din adresele anonimizate ale firmelor putem constata că există disponibilitate inclusiv din partea unor societăţi din străinătate.

Mai multe informații pe : https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/autostrada-a-amanareaa-vesti-rele-dar-si-bune-de-la-autoritatile-centrale-in-privinta-a8–223423.html?fbclid=IwAR0NDZXTZ78n1dhij5NIlxeRL2lgmtOzKraakBD7wR_sqmV1xlmXBUQ1xGI